- Nurettin Mart'tan Belediye Başkanına Çağrı
- Kış Kapıda; Yalnız Bırakma
- Ellek Millet Bahçesi Otağı Ziyaretçilerini Bekliyor
- Ellek Belediye Başkanı Abbas Yeşildemir, hizmetlerine ara vermeden devam ediyor
- Osmaniye valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Mahalle Muhtarları ile bir araya geldi
- Düziçi Belediye Başkanından Karne Şenliği
- Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan, Düziçi ilçesine bağlı Köylere ziyarette bulundu
- Namaz ve Kerahat vakitleri
- Düziçi Belediyesi eski köprüyü yeniledi
Bahçe de Kiraz Hasadı yapıldı
Bahçe Kaymakamlığı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Osmaniye İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde, İlçemiz Yukarıkaradere Köyünde yapılan kiraz hasadına davetli olarak, İlçemiz Kaymakamı Sayın Mehmet Alper ÇIĞ, İlçe Garnizon Komutanı Ahmet Şerif DOĞAN, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim SAĞLAM, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Refik MÜFTÜOĞLU, Köy Muhtarları ile çiftçiler katıldı.
Kiraz kasalarının araca yüklenmesi sırasında açıklamalarda bulunan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu, Yukarıkardere Köyü'nde yetiştirilen kirazın birinci kalite ihraç kirazı olduğunu söyledi. Bahçe İlçesi'nde 2 bin 850 dekar alanda 70 bin kök kiraz bulunduğunu ifade eden Müftüoğlu, "Yukarıkardere Köyü'nde ise yaklaşık bizim 1500 dekar kirazımız bulunmakta. Burası kirazımızın ve ihracımızın da merkezidir. Yani çevre köylerde yetişen kirazlarımız da burada toplanıp ihraca gitmektedir. Köyümüzde üretimi yapılan'Ziraat 900'türü ziraat kirazı ülkemizin ihracatta kullandığı en önemli çeşittir. Meyvesi iri, sulu, kaliteli ve lezzetli, meyve rengi koyu parlak kırmızı ve en önemli özelliği nakliyeye çok dayanıklıdır. Bu nedenle iç pazardan çok, dış pazar için tercih edilmektedir" diye konuştu.
Kirazın ihraç ürünü olması için kalibresinin 24 ve üzeri olması gerektiğini belirten Müftüoğlu, şöyle devam etti: "Yukarıkaradere Köyü'nün iklim özellikleri ve toprak yapısı nedeniyle yüksek nitelikli kiraz yetişmektedir. Bu yıl fiyatlar 5 liradan açıldı. Şu an ihraca gidecek kirazın fiyatı 3,5 ile 4 lira arasında alıcı bulmaktadır. 24 kalibrenin altındaki kirazlarımız ise iç piyasaya gidiyor ve 1,5 ile 2 lira arasında satılıyor. Üreticimiz bir dekar kirazdan, ağacın yetişme durumuna, cinsine göre 1500 ile 5 bin lira arasında gelir elde edebiliyor. Bu yıl oluşan fiyatlardan üreticilerimiz oldukça memnun."
Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam ise, üreticinin daha çok kazanması için piyasadaki arz talep dengesinin önemli olduğunu söyledi. Yukarıkardere Köyü'ndeki kirazların erkenci olması nedeniyle fiyatların da iyi olduğunu belirten Sağlam, "Ülkemizin çeşitli bölgelerinde kiraz arzı arttıkça fiyatlar düşecektir. Önemli olan ürün piyasada olmadan o ürünü çıkarmaktır. Burada çiftçilerimizin bilinçli olması önemlidir ve çiftçilerimizde bu bilinç gittikçe artmaktadır" dedi.
"ÇİFTÇİMİZİN YÜZÜ KİRAZLA
GÜLÜYOR"
Bahçe ilçesinin Osmaniye'nin yükseklerinde yer alan bölge olduğunu söyleyen Kaymakam Mehmet Alper ÇIĞ’da, "Burada meyvecilik ön planda ve meyvecilik içerisinde de kirazın ayrı bir yeri var. Burada ihracata yönelik kiraz üretilebilmekte. Bu senede çiftçimizin yüzü kirazla birlikte gülüyor. Onların yüzü güldükçe de bizlerde mutlu oluyoruz. İnşallah bu şekilde de üretimi sürekli bir şekilde devam ettiririz" diye konuştu.
Daha sonra Kaymakamımız ve beraberindeki heyet, köylülerle yapmış olduğu kısa sohbetin ardından köyden ayrıldı.
YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.